tirsdag 24. januar 2012

Hvit Poesi

Var det noen som trodde vi hadde pakket ned malekosten for denne gang? Neida, langt ifra! Her vil det ingen ende ta, og denne gangen var det tømmerveggene på kjøkkenet som fikk en sveip av ny farge. Fargen heter Hvit Poesi-  en lys, lys grå. Jeg har en søster som er minst like opptatt av interiør som meg selv- og vi er enige om det meste, også på interiørfronten. Vi hadde forlengst konstantert at grå var en vanskelig farge vi slet med å bli venn med, og som definitivt ikke ville komme innenfor dørstokken. Helt til vi ble overrasket av en gråfarge på hytta, og vi kokluderte med at grått kanskje ikke var så værst likevel. Etter et dypdykk i Jotuns fargekart fant vi ut av Hvit Poesi var en farge vi kunne leve med, og som en kontrast til alt det hvite var valget lett.
Pga takspottene er det vanskelig å angi akkurat hvordan fargen ser ut i virkeligheten. Men den er lys.  Se mot hvit lenger ned! Valgte glans 10- veldig matt- for at nettopp disse ikke skulle skape gjennskinn på veggene.

Fint er det å ha en å diskutere med, utfordres av, og rådføre seg med om man er i tvil. For jeg hadde mine tvil. For de som ikke har en interiørglad søster på lur, blander bl. a Jernia en fargeprøve på 0,45 l til 70,- Lurt å male en liten prøve på veggen først! Har også sett flere bruke Hvit Poesi som gulvmaling, om man vil ha en lys farge brukket mot grått. Det skal sies at vårt kjøkken er malt i egghvit som har mye gult i seg. Fargen kommer bedre fram mot en hvitere hvit som feks. Chi eller Klassisk Hvit. Spørs om ikke resten av kjøkkenet må under penselen på nytt, gitt.. (Stakkars, snille mannen i huset...)

3 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...