onsdag 22. mai 2013

Herman 220512

Tenk at det har gått et helt år siden lille du kom til verden, det føles ut som om du har vært hos oss for alltid! 8 dager over termin, klokka kvart over ni på morgenen- under hetebølgen som herjet på denne tiden i fjor, lå du plutselig oppe på brystet mitt, mens de første varme solstrålene trengte seg på- knappe 3 timer etter at første ri startet! 
Og en liten sol er akkurat det du er- du gjør livet vårt lysere hver eneste dag med det lille blide fjeset ditt, når du strekker de små armene opp i været etter meg, peker ivrig ivei når du ser små fugler oppe på himmelen, eller ler deg skakk når vi tuller og fjaser!

Som skrevet i dette innlegget, slet jeg med ammetrøbbel og en aldri så liten baby blues da storebror Oscar kom til verden for snart fire år siden, så jeg har vært ekstra påpasselig med å nyte spebarns tiden denne gangen! -Og det har gjort! I store doser!!!
Dette innlegget er til ære for deg, så jeg har ikke tenkt til å bruke så mye tid på å dvele over morsrollen, men én ting skal jeg si deg: det er ingen myte at det er langt enklere å få sitt andre barn! Og det har kanskje en sammenheng med at du også er et veldig enkelt barn; du spiser, gaper, ammer, du sover. Du finner deg i år bli drasset opp og ned gjennom skogen på vei til barnehagen til storebror hver dag. -Inn og ut av bil og bæresele, i regn og vind og i minus atten- selvom du er trøtt eller syk så protesterer du aldri! Men vi har også lært at det bor stor vilje i denne lille kroppen, og når du først blir sinna er det nesten så du slår knute på deg selv- men selv da er du aller mest søt!

For et par foreldre som ikke sov gjennom en hel natt på nesten 3 år, kan vi ikke akkurat kalle oss bortskjemte på nattesøvn her i huset- så TAKK for at du bestemte deg tidlig for at sju var en fin tid å legge seg på, og at det beste er å sove hele natten gjennom! Da er det helt greit at du er en liten morgenfugl som er lys våken og veldig glad før klokka har rukket å bli 06.00 hver eneste dag!

Bare i løpet av de siste dagene har det skjedd masse i utviklingen, foreløpig har du bare to søte, små tenner, og tre nye er på vei opp! Du er ivrig til å komme deg opp og frem, er en liten klatremus som er oppe i sofaen før vi vet ordet av det, og vil helst stå og holde deg fast i ting på din egen høyde- selvom det nok blir en liten stund til du slipper deg ennå. På søndag skal vi feire deg med stort kalas- og selvom du og jeg skal kose oss hjemme ennå litt til, er det på tide at denne mammaen begynner å innstille seg på at hun snart må slippe deg ut i den store verden med barnehageplass fra høsten av. Da er det ekstra godt å vite at du skal gå i verdens beste barnehage sammen med storebror!

Gratulerer meg dagen kjære store, lille Herman- tusen takk for at det var akkurat deg som kom til oss, takk for at jeg får være mammaen din! Vi er uendelig glad i deg alle sammen!

Helt ny! Endelig kom du! En liten storebror ble plutselig veldig da stor da han kom tuslende, litt forlegen inn på sykehuset og fikk holde deg i armene for første gang. -Et stort øyeblikk!
Hvem er du? Vi lurer på hvem han lille, nye fyren som plutselig har flyttet inn hos oss egentlig er....?!?!? 
Å, du søte barseltid! Hvor ble du egentlig av...? Skulle gjort mye for å oppleve akkurat disse dagene én gang til- å ha deg liggende og sove sammenkrøllet på brystet mitt- og kunne snuse inn duften av nyfødt! Du skal vite jeg nøt hvert eneste sekund!
Juni. Og jeg nyter at du forsatt er ganske bitteliten- vel vitende om at denne tiden raser avsted.... Om man bare kunne fryse øyeblikket for en stakket stund!
Juli: Du, jeg og storebror Oscar reiser over fjellet til Småland på Osterøy for å besøke fetterne dine.
August: Lille Herman i den store verden under palmene! 3 måneder gammel tar du din første utenlandstur sammen med lille kompis Jens som er akkurat like gammel! Turen går til Cannes og Frankrike. Og du er i ferd med å bli kjekkere enn kjekkest!
September: Dåp i Bragernes kirke og du er en glad, liten earlybird som skøyer i vei sammen med broren din!
Fortsatt September og i slutten av måneden knekker du rulle-koden og vi tar isbjørn-lua på i den skarpe høstlufta. Det er en fin høst med mange fine trilleturer i skogen og langs elva!
Oktober. Og øver på å sitte selv!
November: på vei ut av "babyskallet" som jeg kaller det- og i ferd meg å bli deg selv! Og jeg får ikke nok av dette søte, lille fjeset!
Desember: din første jul! Vi finner frem både advents-dressen og nissedrakta og du er både advents-Herman og nisse-Herman!
Januar: Veldig kaldt og vi er mye inne. Vi følger Oscar på tilvenning i ny barnehage, og en ny milepæl i livet nås når du skjønner at du kan komme deg rundt ved "åle-krabbe" omkring på ekte militær-vis. Forøvrig en teknikk du får skikkelig dreisen på, og tviholder på en god stund til!
Januar-Februar: Blid som bare det og ganske så kjekk!
Mars- April: Heldigvis liker du deg godt i både pulken og bæreselen! Sammen går vi mange mil på ski denne vinteren og vi kommer oss rundt omkring og frem og tilbake takket være sjal og ergobaby!
Mai: Holder koppen selv og fyller 1 år! HURRA for deg!2 kommentarer:

 1. For en fin oppsummering. Herlig skrevet, og fine bildet av en fin gutt. Gratulerer med sønnen i dag.

  Jeg ser jeg har mye å se frem til :-) 11 uker til termin.

  Ha en fin feiring.

  Line

  SvarSlett
 2. Å så nydelig... Gratulerer til Herman! Og til DEG!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...