søndag 12. august 2012

Mitt sommerparadis Del II

Skrev om "Mitt sommerparadis" i et tidligere innlegg og minnene knyttet til hytta på sommerøya Vasskalven. Og det var det mange som likte, så jeg rotet litt bakover i arkivet, og fant disse bildene fra et par år tilbake. På øya har vi verken tilgang på innlagt strøm eller vann, ei heller moderne fasiliteter som dusj og toalett, så her er det good, old-fashioned living som gjelder! Hygienen holdes ved like ved obligatoriske morgenbad i all slags vær, men lite annet er mer forfriskende som en morgendukkert og en påfølgende kaffekopp brygget på brønnvann nede på brygga mens man tørker i morgensola. 
Noen tar kveldsbadet i det store vaskevannsfatet, mens andre (dvs. de virkelig tøffe) tar svalestup fra svaberg og klipper. Andre populære aktiviteter er en spasertur over øya for å klappe sauene og gå på morellslang hos de andre øyboerne, og er man riktig heldig: en kjøretur i traktoren til Peik. Foruten den daglige båt-turen til Sandøysund for innkjøp av is til barn (og voksne!) og ferske aviser til Mommo som sitter igjen på øya og lurer på om det har skjedd noe ute i verden siden i går. 
Morgenbad i stiv kuling, ute-do, brønnvann og solpanel- nei, det primitive øylivet er definitivt ikke for hvem som helst, men i mine øyne noe av det mest sjarmerende som finnes- og må nytes før sommeren plutselig er forbi.
1 kommentar:

  1. Takk for at du deler magiske øyeblikk fra den magiske øen der ute i havgapet!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...