fredag 24. august 2012

Photos from France


Ferie! For meg betyr ferie å gjøre minst mulig, men også oppleve, smake, lukte, se og føle - ta et avbrekk fra hverdagen og alt det dagligdagse; la eventuelle problemstillinger ligge hjemme, og la dagene flyte av gårde som en kortstokk som stokkes. Flapp-flapp-flapp... Ingen bekymringer og minst mulig stress.

Og takket være våre gode venner gikk turen til den Franske riviera denne gangen- nærmere bestemt Mandelieu La Napoule- en liten havnelandsby sør-øst for Cannes med en halvtimes kjøring fra Nice og ti minutter fra Cannes. La Napoule viste seg å være en sjarmerende liten landsby- akkurat så autentisk og Fransk som en liten Fransk landsby skal være- med små, trange smug og gater, fargerike skodder og små balkonger med klær til tørk. -En liten lokal baker, et fruktmarked, en slakter, en kyllingmann, en fin havn med store imponerende yachter og seilbåter, og selvsagt et knippe gode restauranter.
Vi fikk nyte lange, late (og varme!) dager ved bassenget ved leiligheten- en nydelig liten oase med en grønn hage og svalende basseng. Dagene gikk med til å amme under palmene (jeg elsker palmer, og jeg elsker å ta bilder av dem!!!!), slikke sol for så å ta seg et avkjølende bad i ny og ne. For det er akkurat det ferie handler om; å ta livet i et tempo som man ikke kan gjøre ellers. Som å kunne starte dagen med en rusletur ned til den lokale bakeren for en baguette og ferske croissanter, lange frokoster på verandaen, nyte en cafe au lait på en fortauscafé, rusle nede på havna på kveldstid og ta seg en is og se på det yrende livet i den tropevarme sommerkvelden og ikke bry seg om kveldsstell og leggetider.
Jeg skal ikke påstå at det å være på ferie med små barn er det samme som å ha helt fri- men turen er verd hvert sekund når man kan oppleve små, fine øyeblikk med ungene sine som hverdagen ellers ikke ville ha bydd på. Som når noen slipper seg for å ta sine første svømmetak på egenhånd- (riktnok med armringer på), mens en annen liten kropp klamrer seg til din fordi du er den tryggeste i hele verden uti det store vannet. -Å kunne lukke øynene og kjenne seg glad langt inni hjertet. Det er ferie for meg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...