onsdag 31. juli 2013

Postkort fra Frankrike II

Da var ferien slutt, og det er nesten noe vemodig over den vesle sanden som siler ut av trillekofferten og ut på gulvet- den samme sanden jeg irriterte meg voldsomt over for bare noen dager siden. Sanden som klistret seg til små, klisste barnehender- og fant veien inn i bleier, under føtter og opp i senga.

-Små problemstillinger med andre ord. Og ferie for oss er nettopp å ta seg et skikkelig avbrekk fra hverdagen- og å bare ha fri sammen med ungene våre! Men ferie for oss er også å oppleve- å sanse, smake, lukte. Vi er veldig reiseglade av oss, og bittelitt rastløse- og må bort fra Norge noen uker i året for å oppleve noe helt annet!

Vi valgte å utforske den franske rivieraen denne gangen. Og med base i La Napoule-Mandelieu rett ved Cannes ga det oss et flott utgangspunkt for å se oss rundt omkring! Hensynet til små barn på tur går selvsagt alltid først, men at vi har små barn ser vi heller ikke på som noe hinder til å komme oss rundt og oppleve nye steder! Med leiebil og maximum times-lange kjøreturer fikk vi en perfekt kombinasjon av sol, bading og strand- og både sand og fine minner med oss hjem i kofferten!
Pappa og Herman nyter pappaperm/ferie på den lokale stranda i La Napoule
Lunch: En enkel sandwich i sanda på stranda!
I våre øyne trenger ikke hele ferien å være tilrettelagt for barn fra A-Å. En tilfeldig karusell på utflukt i en tilfeldig by kan være opphav til mye glede! Her fra Antibes.
Og når man først er i Frankrike må man sørge for å ta for seg av alt det gode Frankrike har å by på! " "Turistfellene" er desverre mange, men her klarte vi å oppdrive noen lokale spesialiteter i form av snegler. (Eller brunsnegler som noen insisterte på at vi spiste...)
Jeg kan nesten ikke vandre meg "mett" på små, brosteinsbelagte gater med trange smug, små butikker og koselige hus med fargerike skodder og klesvask til tørk. Her er vi i Valbonne.
Den lille musketeren av Valbonne valgte seg selvsagt et lite sverd inne på verdens koseligste, lille lekebutikk.
På Marineland, Antibes fikk vi se haier, en stakkars isbjørn (!), pingviner, seler, hvalrosser og dessuten et forrykende delfinshow. Og noen dinosauerer i full størrelse som atpåtil bevegde seg!
Morgen på brygga i Monte Carlo, Monaco
Havna i La Napoule i solnedgang og restauranten "Le Boucanier".
Ikke som kaffen hjemme! Da liker jeg bedre å få den servert på en liten, fransk fortauscafé!
Og helt greit å starte dagen på denne måten! (Fin liten, familie + fin, liten fortauscafe!)
Goodbye, France- I´m in love! Her fra nydelige Éze.

2 kommentarer:

  1. Nydelig, nydelig fra begynnelse til slutt. Det blir nok en stund til vi drar til varmere strøk på ferie med tvillinger i magen - men jeg vet det blir en tur til Lofoten neste sommer :) Mye å se frem til! Klem!

    SvarSlett
  2. Så spennende, Turid!!!!! Håper du vil dele litt av reisen på bloggen,- jeg simpelthen elsker den! Åhhhh, Lofoten- står VELDIG høyt oppe på ønskelisten her også kan jeg fortelle deg! Og hvis du leser dette: Jeg tror nesten at å reise med tvillinger kan være en fordel, jeg! Med et alders-sprik på nesten 3 år som Oscar og Herman har de til enhver tid svært ulike behov hva gjelder søvn, mat, lek osv. Når Herman sover formidagsduppen sin, må Oscar aktiveíseres osv... Fordelen med tvillinger er forholdsvis like rymer og rutiner slik at når de feks sover kan forelderene ta seg en velfortjent pause og hente seg inn litt- bare for seg selv! Og ikke minst gleden i å lek og aktivisering av hverandre! Oscar og Herman leker jo foreløpig svært lite sammen.... LYKKE TIL vidre, blir spennende å følge deg:) KLEM!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...