lørdag 16. februar 2013

Speltbrød

Er innom med dette rykende ferske tipset og en oppskrift på et godt og luftig speltbrød;  
Til alle småbarnsforeldere og andre trøtte tryner der ute som av ulike grunner må opp og hoppe klokka sju lørdag morgen- sett like gjerne igang en deig, så har du både noe å fylle tiden med, samtidig som du har rykedene ferskt og nybakt brød til lunch, sammen med (nok) en kaffekopp:

5dl vann
20g gjær
300g siktet speltmel
350g samalt speltmel
1ts salt


Varm opp vann til 35-37 grader, løs gjæren i væsken, bland inn mel og salt og rør sammen. NB! Ikke rør for hardt – spelt tåler ikke hard elting. La deigen heve på et lunt sted i opptil en time. Bakes ut på et melet bord. Trykk ikke sammen deigen for mye, bare legg det på bordet og kna det raskt sammen. Deigen gir 2 litt mindre brød som her, eller et litt større. Etterheves på et lunt sted i ca 45 min- viktig at det blir så stort som mulig. Stekes i godt forvarmet ovn på 200 grader i ca 40 min.

1 kommentar:

  1. Lite som slår ferskt brød :) MMMM!
    Ha en flott dag videre :)
    Ingrid

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...