lørdag 16. februar 2013

Speltbrød

Er innom med dette rykende ferske tipset og en oppskrift på et godt og luftig speltbrød;  
Til alle småbarnsforeldere og andre trøtte tryner der ute som av ulike grunner må opp og hoppe klokka sju lørdag morgen- sett like gjerne igang en deig, så har du både noe å fylle tiden med, samtidig som du har rykedene ferskt og nybakt brød til lunch, sammen med (nok) en kaffekopp:

5dl vann
20g gjær
300g siktet speltmel
350g samalt speltmel
1ts salt


Varm opp vann til 35-37 grader, løs gjæren i væsken, bland inn mel og salt og rør sammen. NB! Ikke rør for hardt – spelt tåler ikke hard elting. La deigen heve på et lunt sted i opptil en time. Bakes ut på et melet bord. Trykk ikke sammen deigen for mye, bare legg det på bordet og kna det raskt sammen. Deigen gir 2 litt mindre brød som her, eller et litt større. Etterheves på et lunt sted i ca 45 min- viktig at det blir så stort som mulig. Stekes i godt forvarmet ovn på 200 grader i ca 40 min.

2 kommentarer:

  1. Lite som slår ferskt brød :) MMMM!
    Ha en flott dag videre :)
    Ingrid

    SvarSlett
  2. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...