søndag 14. oktober 2012

Turtips!


Noe skikkelig godt på bålet: sjokoladefondant i halve appelsinskall! En knallgod dessert å varme over glørene på bålet etter at pølsene er fortært. Etter idé fra min søster som er friluftsmenneske på sin hals, skriver bloggen Fjell og hjem og som er lærer og dermed ramler over slike gode idéer rett som det er!
Dette er like enkelt som det er genialt; bland en ferdig pose med sjokoladekakerøre og ha på termos, flaske eller lignende. Ha med appelsiner, 1/2 pr. person. Ta med kniv, skjeer og sølvfolie. Del appelsinen i to og la barna hule ut fruktkjøttet med skje og spise det. Fyll deretter de halve delene med sjokoladekakerøre, pakk dem inn i sølvfolie og ha over glørene på bålet til de ser ferdig utenpå, men fortsatt er litt rennende inni, som en fondant. (Ikke fyll de helt opp til kanten, da de "hever" litt!!)
*
Noe av det fineste ved høsten er å pakke sekken og  dra til skogs med gode venner. Å tenne bål, grille, klatre i trær og bare være ute! Jeg liker lukten av skog og råttent løv om høsten, kjenne årets siste solstråler varme i fjeset i den litt småskarpe lufta. Og lille Herman er med på tur selv på de mest ufremkommelige steder- noe han pent må venne seg til som medlem av denne familien:)

2 kommentarer:

 1. Dette var jammen en god (og veldig fristende) ide! Ser ut som dere har hatt en veldig flott høsttur :)
  god søndag videre til deg!
  Ingrid

  SvarSlett
 2. Genialt! Takk for at du deler ;) SKAL prøves i vinter :)

  Ha en flott ny uke :)

  Klem

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...