søndag 28. oktober 2012

Helg i Syrinveien 3

H for herlige, hellige helg! Her i huset er selveste hælja nesten for hellig å regne, og allerede tidlig fredag ettermiddag begynner vi å tune oss inn på høytids-stemninga! Fredag er dagen hvor kjøleskapet er fylt opp av litt ekstra god mat og helge-godis, den obligatoriske fredagsvasken tas (som aldri skulkes, uten unntak!!), og jeg kan liksom ikke ta helt hælja før jeg sitter god og (taco)-mett med hånden i smågodtposen og fornøyd kan sniffe inn lukta av grønnsåpe til Gullrekka.(Gal......?)
Jeg har visst et stort behov for å markere forskjell på hverdag og helg, og et nærmest små-manisk forhold til denne fredags-vasken. Det er nemlig ikke helt helg før den er tatt. Jeg tror det handler om å gå helga i møte og vite at man ikke trenger å gjøre kjedelige, hverdagslige ting som å gjøre rent. Lørdagsgodtet er handlet inn, vi kan nyte lange frokoster med ekstra godt brød og pålegg, egg, bacon og kaffe. Og aviser! - Massevis av aviser og trykksverte på hendene. Det er helg det!
Livet i et gammelt hus byr alltid på litt burde-burde, men når dette er unnagjort er alltid første prioritet å komme seg UT! Alle her er skrudd sammen på den måten at vi blir forvandlet til små monstere og drager dersom vi går for lenge innendørs, så det er bare å komme seg ut først som sist! Aller helst til skogs, men en rusletur ned til byen og ta en kaffe på bakeri og en tur innom lekeplassen går an det også!
Helgen innebærer også en del ekstra rot ettersom man rett og slett går rundt inne en hel del mer enn til vanlig- noe som kan være til stor irritasjon for en som er veldig, veldig glad i å ha det ryddig rundt seg. 
- Som når drager trasker over dagens aviser, gravemaskiner som graver i de rareste ting og farlige dinosaurer dukker opp rundt neste sving! Men i det siste har jeg tro det eller ei slått meg mer til ro med dette rotet, synes faktisk (nesten) det er litt sjarmerende. Kanskje fordi det er en bekreftelse på at det nettopp er helg! 

Noen venter tålmodig på grøten sin, og følger med på alt som foregår fra sitt lille adapter-sete som med et enkelt klikk festes til tripp-trappen. En varm anbefaling fra meg til alle småbarnsforeldre, der altså! Nesten litt trist å konstantere at den snart er for liten og skal videre til lille Charlie som kommer en av dagene. Fra Stokke:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...