onsdag 14. desember 2011

Pepperkakebaking

I helgen var det tid for pepperkakebaking og pynting av pepperkakehus, som forøvrig er en liten miniatyr-utgave av Syrinveien 3- skeivt og sjarmerende! Vi hadde juksa litt denne gangen, og hadde ikke laget verken hus eller deig selv, det hadde nemlig Mommo laget. Derfor trengte vi bare å pynte hus, trykke ut og steke kaker, og stappe i oss godis. Også deigen fant veien ned i små og store mager! Når vi pynter hus er all forsøk på estetikk og symmetri og skjøvet helt til side- rotete og rart skal det være!

Bland sammen med det tørre:1 kg hvetemel, 6 strøkne ts bakepulver, 1 ts nellik, 1 ts kanel, 1 ts ingefær, og for alle som skulle være i tvil: tilslutt én ts pepper!! Deigen kan virke litt tynn, men settes i kjøleskap natten over, og vil være fin og fast dagen etter. Dette er en stor oppskrift, så man kan gjerne halvere oppskriften for en mindre bakst. Deigen kan også fryses
SNØ: En pisket eggehvitte blandes med melis til ønsket tykkelse. Ha så i en ss eddik, evt. sitron. Snøen stivner fort, så den må lages rett før man setter igang med pyntingen, og når man først er igang er det bare å pynte i vei!

                                               2 kommentarer:

  1. åååå så koselig! Har mamma laget dette huset??? Ihvertfall mye mer sjarmerende enn mitt ferdigkjøpte! Fine bilder ass!

    SvarSlett
  2. Jepp, Mommo har selvfølgelig bakt!;-) Vi kunne jo bare pynte og mumse, vi!"

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...