fredag 2. september 2011

United Bakeries Drammen

Her kommer første innlegg i kategorien "Drammensreklame", først ut er altså United Bakeries Drammen, et sted jeg anbefaler på det varmeste! For i tillegg til god kaffe og ferske brød og boller har stedet bøttevis med sjel og atmosfære, og for interiørfrelste og andre estetikere er det bare å sette seg ned og nyte kaffen og la seg inspirere av det rustikke, industrielle og røffe utrykket og de overraskende kontrastene i interiøret. Bakeriet i Drammen var kjedens første satsing utenfor Oslo- gryta og har vært svært så poppis etter at det åpnet! Denne cafeen er litt "røffere" og hakket mer industriell enn mange av Oslo- filialene, som kanskje bærer mer preg av fransk landstil. Lokalene til United Bakeries er det gamle innebadet her i Drammen, og den eller de som sto for oppussing har lagt vekt på å både bevare og utnytte seg av det "rå" utrykket.

Jeg var så heldig å få komme innom en tidlig lørdag morgen og kose meg med portrettlinsa, en dobbel latte og en rykende fersk kanelbolle- og her er resultatet! Det skal sies at det var ganske mørkt inne på cafeen denne morningen, og jeg er ikke så fan av blitz-  men her kommer hvertfall et bildedryss:
United Bakeries Drammen er åpent Mandag- Lørdag 08.00-17-00 og Søndag fra 10.00- 17.00.  Cafeen har tripp- trapp stoler så her er det ikke noe problem å ta med seg små barn, i tillegg til stor uteservering og verdens fineste toalett som alene er verd et besøk!

Cafeén:

Marokkanske fliser, franske møbler, industrielle lamper, tolix-krakker og søte møbler blandet med elementer av rødt skaper tilsammen et spennende intreriør! Jeg oppdager noe nytt hver gang jeg er innom og cafeen inspirerer jeg på den måten at den utvider horisonten min og inpsirerer meg til å "tørre mer", og bli mer vågal i smaken. Jeg tror jeg skal gå for en gråfarge på veggen hjemme, en farge jeg vanligvis ikke er så "venn" med, og stupe uti, og tørre å male gulvene en grå- grønn farge lignende veggene her..

Gulv og Tak:

Det orginale taket fra det gamle badet er beholdt i sin røffe helhet. Røde ledninger er surret og hengt rundt om i taket, bokstavelig talt som en rød tråd, og sammen skaper dette en svært så spennende kontrast! Flisene vet jeg ikke hvor er fra men en gammel klassekamerat har startet flisesjappe som har myyyye fint i samme stil! Sjekk ut Far-Far Fliser. Det blir nok noen derfra en vakker dag, om jeg bare klarer å velge...

Belysning:

Herlig og overraskende mix av Store, røde industri-lamper og tekanne- lys som henger over bordene! Veldig lekent og fint! Litt "Alice in Wonderland" møter fabrikk.

Lek med rødt:

Rødt er en gjennomgående farge i hele cafeen, og her har virkelig interiørarkitekten lekt seg med fargen som står i kontrast til de ellers grå- grønne fargene. Rødt er en farge jeg personlig ikke er så glad i, i interiørsammenheng, og ville aldri kommet på å bruke fargen- men her funker det! Virkelig!!!  Bortsett fra lampene, er også dørene og det store speilet på doen er overraskende elementer i rødt!

Mmmmmm.....Fristelser!

Noe av det jeg savner fra Oslo var min obligatoriske tur ned på Åpent Bakeri på Inkognito Terrasse på lørdagene, og det var virkelig verd å vente i opptil 20 minutter i køen og høre på hva slags rask sleske vestkantgutter klarte å drasse med seg hjem fra Solli Plass kvelden før.. Men idet jeg fikk mitt ferske landbrød i armene var allting glemt..   Savnet forsvant imidlertid i det United Bakeries Drammen åpnet 5 minutter  fra meg her i Drammen:-)

Møbler og interiør:

Gammel benk, høye Tolix- stoler på rekke og rad, oliven- tre og koselige cafe- bord og stoler er sammen med på å skape den unike atmosfæren. Det er underlig at en såpass stram og industriell stil likevel fremstår som lun og koselig.. Men belysningen, duftene, levende lys og friske blomster i fungerer som kontrast.

Bakgård:

Cafeen har en stor, fin og brosteinsbelagt uteplass med fontene og utsikt mot Gå-gata så man kan sitte og glo. Har ikke blitt så flittig brukt av undertegnde denne sommeren grunnet været, men jeg kan vel fortsatt se frem til å nyte kaffen ute i de fine høstværet, med litt skarphet i lufta..

Til slutt:

Alltid smilende, blid og akk så morgenfrisk betjening:-) Og et sitat som forhåpentligvis er sant!

5 kommentarer:

 1. Du overasker hver gang veldig fine bilder.. neste stop jordbærpikene?

  SvarSlett
 2. Tusen takk-det tar jeg som et kompliment fra en som er proff!!!

  SvarSlett
 3. FANTASTISK, får lyst å fly direkte og ta en bolle med deg min kjære og FLINKE søster!!

  SvarSlett
 4. Tror jeg må ta meg en tur innom United Bakeries snart ja ;-)

  Klem Karianne

  SvarSlett
 5. Ja, det må du! vi må jo utnytte oss av dette fine stedet i byen vår:-)Nå kan høsten bare komme for min del- når jeg kan kose meg her inne med kakao og bolle!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...