fredag 27. juli 2012

Bæreglede!

Og når vi først er inne på mammablogging.. Da må jeg bare få sagt hvor sjeleglad jeg er for at jeg bestemte meg for å bære rundt på babyen denne gangen! Jeg var litt skeptisk, og har alltid sett for meg "bæremammaer" som en gjeng med høy- intellektuelle, barbeinte og økologiske damer fra øvre Tåsen, pluss at det ikke fungerte helt da jeg forsøkte sist med Oscar. Men når sant skal sies var ikke motivasjonen helt til stede heller- og det må den nesten være for at en skal lære å vikle seg inn i et 5 meter langt sjal...
Ihvertfall for en vimsete og utålmodig sjel som meg. Jeg hadde Babybjørn som jeg brukte til Oscar som fungerte helt greit, men jeg hadde alltid følelsen av at han ikke satt helt optimalt oppi der og jeg hadde ikke armene fri på samme måten.
Elastisk sjal fra Babylonia. Valgte en nøytral farge som funker til hverdags og fest i en lys farge som anbefales for sommerbabyer.
Men lille Herman elsker å være oppi sjalet sitt og være tett inntil meg! Han sover ikke så mye ellers, men i sjalet sovner han etter max 2 minutter. Og så får jeg armene fri og får gjort littegrann mens han sover- og blir ekstra mobil med tanke på at jeg også har en liten 3-åring å ta meg av! En annen grunn til at jeg ønsket å bære denne gangen er at vi er en familie som er glad i å være ute og gå i skogen- helst litt utenfor allfarvei- på kronglete skogsstier osv. Og dit kommer man jo ikke med barnevogn..
Elastisk sjal fra Wrapsody- Bali Stretch: er tynt som en bomulls-tshirt, supermykt og noe mer stretchy sjal med fine mønstre som er laget av batikk- kunstnere på Bali, Indonesia. Perfekt å bære i når vi skal til Frankrike i August.
Jeg grublet lenge og vel på hvilken bæreform som ville passe meg best, og valget falt tilslutt på et elastisk sjal- en Tricot Slen fra Babylonia. Har fått mange gode råd og "opplæring" av min bæreglade venninne Ellen, og av henne har jeg i tillegg fått en nydelig selvsydd mei-tai, et statisk sjal, og fått låne et tynnere og mer stretchy sjal fra Wrapsody- som er utlånt med tanke på å bruke det i varmere strøk senere i sommer.
Ved siden av det praktiske er det hyggeligste ved å bære nærheten du får til barnet, og en bonus er at man får så utrolig mange hyggelige blikk og kommentarer fra fremmede hvor enn jeg går- og man kommer i snakk med alle slags folk!
Statisk sjal. I en alder av 3 har Oscar blitt for stor og tung for Norrøna-meisen. Men når små bein er slitne kan det være greit å ha dette sjalet med i sekken for å bære på ryggen.

Jeg vil anbefale alle nybakte foreldre å vurdere denne typen bæring på det varmeste, og et tips er å alliere deg med en god bærevenn for råd og tips om knytting osv- så ikke man blir stoppet på Teknisk Museum og får sjenn av høyintellektuelle og økologiske (men ikke barbeinte..) damer fra øvre Tåsen fordi man har knyttet feil..
Mei-tai. Kan brukes fra nyfødt til store 3-4 åringer og også et alternativ å ha med i sekken. Da denne er litt kjappere å komme inn og ut av enn sjalet (om det ikke er knyttet på forhånd) er denne genial til å ha i bilen til inn og ut av butikken, levering i bernahagen, etc.Norrøna meisen har vi brukt myyyye på utallige turer fra Oscar var  7 måneder gammel. Denne meisen er den letteste på markedet og har i tillegg det største oppbevaringsrommet. Ikke "tak" hvis det skulle regne men det har vi løst med å ha en regnponcho liggende i rommet. Pulk og meis har vært to svært viktige verktøy for at denne familien har kommet seg ut og fått løst litt endorfiner, og en kilde til mosjon og fine naturopplevelser sammen!

Man blir rett og slett litt "frelst" og på tettinntil.no kan du møte andre bærefrelste. De oppsummerer bæring slik:
Nybakte foreldre erfarer at babyer trenger mye nærhet. Spedbarnstiden kan gjøres betraktelig lettere ved å anskaffe et verktøy som lar deg gi trøst, nærhet, varme, smertelindring, kos - og samtidig gir deg frie armer. Bæring fremmer faktisk også melkeproduksjonen!

Etterhvert som barnet vokser blir radiusen større, men hun setter fremdeles pris på tryggheten nær mamma og pappa. Små, trøtte bein som trenger å hvile blir gode som nye etter en stund på ryggen. Skogsstier kan erobres, trapper forseres, du kan gå forbi heiskøen og vite at du ikke trenger bruke tiden din i den. 

1 kommentar:

  1. Herlig! Jeg har nå gått til innkjøp av Moby Wrap, da denne varianten skal være enkel og fin å bære tvillinger i. Det blir spennende! Håper alt går fint med dere - den aller minste er nok ikke så liten lenger heller tenker jeg. :-) Bærer du fremdeles?

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...