onsdag 28. mars 2012

Vimpelrekke made by me

Jeg er på ingen måte verken noen racer ved symaskinen eller mester i fin-søm akkurat, men jeg tråkker nå i vei, og klarte omsider å sette sammen en vimpelrekke- en selvkomponert oppskrift på 16 vimpler, uten "juks":-) Dvs. de består av hele vimpler med stoff på begge sider. Man kan selvfølgelig også bare klippe ut og sy rundt. Eller lage en mindre rekke, da denne blir ganske lang. Men her er altså en fremgangsmåte for den tålmodige:


1. Lag en mal på 20x14 cm. Legg stoffet dobbelt og tegn rundt alle vimplene du trenger med en gang. Er stoffet forskjellig på hver side, husk å legge de "riktige" sidene sammen innover. Klipp ut, og fest ved hjelp av knappenåler.

2. Sy og klipp: Sy rundt kanten på vimplene. Begynn på kortside 1-2 cm fra kanten og avslutt samme sted på andre siden, slik at det blir et "hull"slik at du får vrengt den. Hullet bør være minst 2-3 cm. Klipp så av overflødig stoff, men pass på å ikke klipp for nær sømmen, da vil det rakne. Forsterk gjerne sømmen på hver sine side av hullet ved "start" og "slutt".


3. Vreng og stryk. 
4. Montér vimplene: Montér på skråbånd. Begynn 10 cm inn på skråbåndet. Brett opp slik at toppen av vimplene kommer kant-i-kant med brett på den andre siden og fest ved hjelp av knappenåler.


5. Sy: Det skal se omtrent slik ut når du syr. Like mye av skråbåndet på hver side. Avstanden mellom vimplene er hva du selv synes er fint. Jeg har ca. 1-2 cm avstand mellom hver vimpel.


6. Fiks ferdig vimpelrekke! Fin som pynt på barnerommet, og hyggelig å gi bort som for eksempel en personlig bursdag- eller barselgave. Alt stoff fra Stoff&Stil.


5 kommentarer:

 1. Så flink du er,den var jo knall fin ☺
  Ha en fin Onsdag ☺
  -Beate-

  SvarSlett
 2. Klart lille Willi-favoritten min måtte ha en sånn:-)

  SvarSlett
 3. Lekker vimpelrekke, blir "nesten" fristet til å lage enn selv!!
  Kjempe flott blogg du har her, jeg stikker innom igjen c",)

  Klem Anna

  SvarSlett
 4. Kjempefin vimpelrekke. Hvor lang avstand har du mellom hver vimpel?

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...