søndag 11. mars 2012

Det daglige brød

I dag var det Pappa som fikk sove lenge, og Oscar og jeg sto opp for å leke café- nærmere bestemt Åpent Bakeri. Hver gang jeg er i Oslo benytter jeg meg av sjansen til å ta med meg et Fransk Landbrød med hjem, og når man bor et stykke fra fra Åpent Bakeri lager vi oss heller frokost inspirert av Åpent Bakeri- med landbrød, speilegg og bacon. 

Det daglige brød her i Syrinveien 3 består av ikke fullt så glamourøse brød som fra Åpent Bakeri, men Birkebeiner-brød og Grislet Kneip fra Kiwi. Men nød lærer som kjent naken kvinne å spinne, så når det står skralt til på konto hender det at mor bretter opp ermene og baker brød (!) Hvertfall etter at jeg fikk oppskriften på Camillas Havrebrød, som er slumpet sammen på under 5 minutter, holder seg ferske lenge, og innebærer ikke noen form for elting eller direkte kontakt med deigen. (Har ikke kjøkkenmaskin og virkelig HATER alle former for deig!) Har presentert Camillas Surdeigsloff i et tidligere innlegg, og i dag er det havrebrødet som står for tur:

HAVREBRØD - 2 brød
5 dl melk
5 dl lunkent vann
1pk tørrgjær
250 gr store havregryn
100 gr hvetekli eller kruskakli eller noe anna grovt
8 dl hvetemel (jeg bruker ca 4-5 dl grovt rug + 3-4 dl hvetemel)
1-2 ts salt
1-2 ts sukker


Bland alt i kjøkkenmaskinen,(Jeg rører sammen med en sleiv!) men ta i hvetemel til slutt. Den skal være nokså løs, men ikke flytende. Heve i 30 min, så "heller" du eller helst dytter den over i 2 brødformer (dersom den kan helles er den for tynn - mer mel. Etterhev til passe str. Stek midt i ovnen (evnt nederste rille..?) på 200 grader i ca 45-50 min. 
1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...