fredag 7. oktober 2011

Flis på Flis

Hvis noen skulle lure på om flis oppå flis lar seg gjøre i en fei, er svaret JA
Ihvertfall når man har en bedre halvdel med fortid som flislegger, hvis ikke vet jeg ikke helt om jeg hadde turt å gå i gang med dette prosjektet…;-) Men det måtte gjøres, for tiden er jeg nemlig i full gang med å viske ut alle irritasjonsmomenter i form av spor fra tidlig 2000- tall. De gamle får dere ikke engang se, nå er de heldigvis gjemt bak veggen- stikkordet var hvertfall "french bakery"-møter rustikk- terracotta- style from the 90´s.. Med litt fruktkurver og sånn.. Herlig! Valget falt derfor på noe litt mer up to date, nemlig mosaikkfliser i fargen "Snow" med lys grå fugemasse. Det "strammet opp" hele kjøkkenet og ga det et mer industrielt og moderne preg- som ble en fin kontrast til kjøkkeninnredningen, et Norema- kjøkken i klassisk stil. På veggen viste flisene seg å få et hakket mer grå-tone med et hint av mint, som jeg bare synes var fint- og jeg ble strålende fornøyd med resultatet! 

 "Flis oppå flis" var det eneste alternativet for oss, da vi ikke var sikre på om veggen bak, der kjøkkeninnredningen er montert, tålte riving av de gamle flisene. Vi helgarderte oss derfor med en lett og rimelig mosaikktype (så får jeg drømme om fliser fra Fired Earth til neste husprosjekt..) En enkel måte å fornye på dersom du ikke har tid, råd eller mulighet til å gå grundigere til verks!


Skal du legge flis på flis må du først bruke en spesial- primer for nettopp flis på flis som må blandes som en to- komponent. ( De to boksene til venstre i bildet.)  Når dette er tørt etter 1-3 timer legger du flis- lim ( i midten) og du kan begynne å legge flisene! Legg fugemasse over til slutt, som du vasker av med vann og svamp. I tillegg trenger du et fugebrett og en fliskutter. Lett som bare det!

Mosaikkfliser i fargen "Snow". Alt i alt kom hele forvandlingen på 1500,- Noe som slettes ikke er galt, med tanke på hvor bra resultatet ble! Dette inkluderte primer, fugemasse, flis-lim og fliser, og noe annet flise-stæsj. Vi kjøpte én pakke til 83 kroner og brukte ikke engang halvparten på en vegg på ca. 3 m x 50 cm med et litt større parti  over komfyren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...