tirsdag 1. oktober 2013

STAY & Copenhagen

Bildene er fra det 80 m2 store rommet vårt på STAY Hotel, Islands Brygge

Jeg har hatt en fantastisk fin helg i København sammen med en venninne, og selvom jeg har vært i byen en rekke ganger, fikk jeg takket være henne oppdage den litt på nytt denne gangen, med nye butikker og spisesteder på agendaen!

Vi bodde på STAY Hotel på Islands Brygge- et særdeles kult innredet designhotell med møbler fra de danske interiørfavorittene Muuto og HAY. Hotellet kunne by på fasiliteter som organic supermarked, gourmet- bakeri og økologisk frokost, men befant seg kanskje litt i lengste laget fra både bykjernen og metroen. Vi fikk gått noen mil for å si det sånn, men været var fint og spreke som vi er tok vi det med et smil, og her er noen tips om du vil tråkke i våre spor:

Det ble ikke mye interiørshopping denne gangen, og vi rakk dessverre ikke innom noen av favorittene Grøn Lykke, Liebe eller Retrovilla, som alle ligger i nærheten av Strøget. Next Time!

Men vi har derimot nærmest jafset og juicet oss gjennom resten av København, og en soleklar favoritt var den superkoselige rawfood- cafeen 42Raw i Pilestræde, kun ett minutts gange fra Strøget. Du trenger ikke nødvendigvis å være en ihuga rawfoodentusiast  for å like deg her; de byr på lun stemning, freshe og ferske juicer, smoothies, kaker, brownies og en rekke nydelige lunsj- retter som ikke er varmet mer enn til 42 grader og dermed strutter av energi og næringsstoffer.
(Savner allerede stemningen og ikke minst ingefær- shoten her...!)

I samme gate finner du også blant annet Acne, HAY shop, Samsøe&Samsøe, Designers Remix- i tillegg til en drøssevis av andre gøyale småbutikker som ligger side om side i gatene opp mot koselige Gråbrødre Torv. WoodWood var en klar favoritt, sammen med Pure Shop, som med sine økologiske hudprodukter viste seg å være et lite stykke himmel midt i asfaltjungelen. Et hot tips er også & other stories som har åpnet stor og veldig fin butikk omtrent midt i Strøget
(Håper virkelig konseptet snart er på vei til Norge!!)

Mange av de store kjedebutikkene på Strøget (som Cos, Zara, Urban Outfitters, Topshop, Sephora, og fine, fine Companys), inkludert Illums og Magasin er søndagsåpne, så er du i København for en helg kan det være lurt å gjøre unna alle småbutikkene på lørdag, for å "spare" kjedene til søndag når de små likevel er stengt.
(Da er også folkestrømmen langt mindre!)

Københavns beste sushi finner du i 12. etasje på toppen av Tivoli Hotel- Sticks n`Sushi gled rett inn på topp 3-lista over mine beste matopplevelser noensinne- med sin imponerende smakfulle futo- maki, tempura, grillspyd og sashimi servert på et aldri så lite isfjell (!) Nydelig utsikt over København, og du sitter bokstavelig talt under skyene innendørs også, og med toaletter på linje med en SPA-avdeling.
(NB! Bord bør bookes i god tid!)
LÊLÊ bød på en stor opplevelse vietnamesisk mat, og vi rakk å besøke to av filialene som er lokalisert på forskjellige steder- hovedrestauranten for middag og LÊLÊ Streetkitchen for lunsj. 

Ellers så må jeg si at København med sin lune og hyggelige stemning er en av mine favorittbyer- den slår aldri helt feil. Danskene ligger liksom et hestehode foran oss nordmenn hva angår butikkmix, konsepter, design, innredning, service, utstillingsvinduer, utvalg, variasjon og handleopplevelser generelt. Københavnere er i tillegg inspirerende mennesker; velkledd, hippe, fargeglade, mønstrete, morsomme og kanskje ikke så "uniformspregede" som vi etter min mening har en tendens til å være her hjemme...

TAKK for meg København- håper vi sees snart igjen!
.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...