lørdag 21. juni 2014

Ocean Beach Club Makrigialos

Vi fikk tips om OBC av noen venner, og selvom jeg ikke er noen erfaren charter-turist, er turen til Makrigialos sør-øst på Kreta plankekjøring og Ocean Beach Club et fantastisk hotell der både charterfeberen og harryfaktoren er særdeles lav.
Man flyr behagelig med Thomas Cook Airlines- en 4 timer lang flytur til lille, varme og travle Heraklion. Derfra går turen i buss i 2,5 (!) time på svingete veier. Turen er drøye 12 timer dør-til-dør og kan nok oppleves i lengste laget for mange, men når du endelig kommer frem til OBC er den lange turen fort glemt! Da kan du kan sjekke inn på et rent og fresht hotellrom og hoppe rett i et av hotellets fristende bassenger med nydelig utsikt rett ut i havet!
Dette hotellet er som skreddersydd (og helt tydelig myntet på) skandinaviske småbarnsforeldre. Her er alt tilrettelagt for at du kan nyte en rolig og avslappende ferie sammen med dine små barn. For de interiør-interesserte kan jeg nevne at rommene er innredet med designstoler fra Eames, Himla gardiner og puter, Tine K og DAY Home, og dessuten barnevennlig inndelt med eget rom med køyeseng til barna (vi bodde på 2- roms Club Suite). Basseng-områdene, baren, restauranten og hotellet forørvig er skinnende rent, lekkert og delikat innredet og super- tilrettelagt for småbarnsfamilier. Og på OBC kryr det av nettopp dette; babyer, småbarn, barnevogner, armringer, solkrem og UV-drakter, danske, svenske og norske mammaer og pappaer bærende og byssende på små barn. Men likevel opplevde jeg hotellet som overraskende rolig med en avslappet atmosfære, det er dog likevel ikke stedet jeg vil anbefale for eldre, single, eller par uten barn. (Sun-Wing hotellet ved siden av er kanskje hakket mer hektisk med større basseng områder, vannsklier osv, man har tilgang til dette om man ønsker. Vi holdt oss på OBC.)
Vi likte oss veldig godt på den fine stranden rett nedenfor hotellet! Kun 1/2 minutt opp til hotellet og Beach Bar med servering av is, lunsj og kald drikke. Og verdens beste frappe!
Vi hadde ikke all-inclusive men frokost inkludert, det var en fryd å forsyne seg i den fristende bufféten hver morgen, og sette seg i den mosaikklagte bakgården under et oliventre og nyte egg & bacon, frisk frukt, gresk yoghurt, pannekaker og café latte. Vi spiste én middag på hotellet, den var vi ikke helt fornøyd med og til nesten dobbel pris av de små tavernaene rundt om. Tavernaene og pizzeriaene ligger på rad og rekke bort mot Makrigialos og har alle omtrent akkurat det samme på menyen til akkurat samme pris. Dvs. pizza, spagetti, gresk salat og souvlaki med pommes frittes i alle varianter. Fisk spiser du best inne i den lille havnelandsbyen.
Pluss for treningsrom alle hotellets gjester fritt kan benytte, svært hyggelig personale, lekeområde inne i "lounge-området" så barna kunne trekke seg litt innedørs om det ble for varmt midt på dagen, og ikke minst Ving som en blid, hjelpsom og proff tur-operatør. Nytt for meg var at man på hjemreisen kunne sjekke inn både seg selv og bagasjen på hotellet så man slipper masse styr og stress på flyplassen- bare å rusle gjennom sikkerhetskontrollen. Ellers må jeg si at grekerne generelt er veldig hyggelige, utadvende og gjestfrie mennesker!
Skal jeg trekke noe må det kanskje være at det blir litt ensidig- Makrigialos er en liten søvnig landsby der det ikke skjer stort på verken shopping eller restaurant-fronten, uten noen andre nevneverdige severdigheter eller happenings rundt om. (Anbefaler dagsutflukt til byen Sitia som et avbrekk!) Én uke holdt fint for oss, skal man være der lenger må man nesten leie bil og farte litt rundt. Legger til at vi er en familie med relativt høyt aktivitetsnivå og er vant med å være mye på farten- også i ferien. OBC er definitivt et sted du reiser for en avslappende solferie uten mye annet på programmet. Et tips er å reise litt utenom høysesong om du har mulighet for dette, vi reiste i begynnelsen av Juni til en relativt gunstig pris for to voksne og to barn på hotell av dette kaliberet!
Her reiser vi LETT tilbake!

4 kommentarer:

 1. Flott innlegg, fikk nesten lyst til å reise dit selvom våre barn snart er voksne ;-)

  SvarSlett
 2. Oi, for en deilig stemning! Nå rykket det i reisefoten her jeg sitter og småhutrer en vintermorgen *grøss*
  Hvor har det blitt av deg i blogglandet da tro? :)

  SvarSlett
 3. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

  SvarSlett
 4. Takk for nyttig og flott innlegg:) vurderer å reise hit med 2 aktive små 3 åringer til sommeren... mtp den lange bussturen,bør man ha med bilseter..?
  Hilsen Mari

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...