lørdag 21. juli 2012

Saft&Sylt

Da vi fikk fixet opp hagen i våres var vi så heldige å få mange lass med jord fra naboen i Syrinveien 4, og med på lasset fulgte også en ripsbusk, en solbærbusk og en bringebærbusk. Og til tross for lite sol og mye regn bærer de nå store, solmodne bær- klar for innhøsting av små, ivrige fingre. Vi er glade for å ha arvet disse buskene, som sikkert har gledet små munner i Syrinveien 4 opp gjennom årene- og siden fuglene har fløyet fra redet i Syrineveien 4 vil buskene garantert være til glede tvers over veien her hos oss i årene som kommer også! 
Utålmodig har noen forsynt seg med små smaksprøver helt siden bærene var små, sure, grønne kart- og gleden er derfor stor over at de endelig er klare til bruk- og det som ikke får plass i munnen og finner veien ned i magen må nesten plukkes og syltes og saftes før det er for sent. Så nok en gang har jeg satt igang med friskt mot og en pakke "Jam"!

Syltetøy:

2 kg bær
1 liter vann
1 kg sukker
1 pk Jam syltepulver


Fremgangsmåte:
Rens og vask bærene. Kok bær og vann i 15 minutter. 

Tilsett syltepulver og kok
blandingen i ca 2 min under omrøring. 

Ta kjelen til siden og tilsett sukker. Rør godt til alt er oppløst.
Fyll straks på varme glass og skru godt igjen 
og sett glassene på hodet til de er avkjølte.







1 kommentar:

  1. Hjemmelaget syltetøy er jo en drøm! Kos dere med smaken :)
    Ingrid

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...