torsdag 30. august 2012

Farge til furua: "Ozon" & "Hvit Poesi"

Har tidligere malt to nedlutede furustoler i farger jeg døpte for "Pudderdrøm" og "Poppy Mint".
Det siste furumøbelet som skulle males i denne omgang var denne vesle kommoden som tidligere har bodd på gutterommet i Syrinveien 3, og som nå har fått komme inn på soverommet da vi foretok et bytte med en Ikea "Expedit" hylle da barnerommet skrek etter mer oppbevaring.
(Etter en viss 3-årsdag der noen håvet inn betydelige mengder av traktorer, gravemaskiner og diverse andre kjøretøyer..)
ETTER
FØR
Og denne gangen falt valget på hele 2 farger: "Ozon" og "Hvit Poesi" på skuffene da det var igjen en liten slant fra da vi malte kjøkkenveggene. Navnet "Ozon" er ikke noe jeg har kommet på selv denne gangen, men hentet fra Flüggers fargekart, inspirert av venner som hadde malt en tripp-trapp stol i denne fargen- som ble knallfint! Flüggers fargepalett er helt ny for meg, ettersom jeg er mest bevandret i Jotuns, men dette fargekartet skal helt klart utforskes!

Er det forresten en jobb og sitte å finne på navn til forskjellige farger? Den jobben vil jeg i såfall ha!!! 
Hør bare: "Melon Sorbet", "Pink Kiss", "Hot Love", "Nougat Crème", "Lavendel Sæbe", "Fransk Champagne" og "Tropeø".

OG! I motsetning til diverse male-forretninger jeg har vært i som blander minste fargeprøve 0,75 l til 75 kroner, blander Flügger små, fine og praktiske 0,50 l- bokser til bare 25,- Perfekt til eksperimentering og små møbler!
Alle knottene er fra Indiska Fra 29- 39 kroner.

Må bare få skryte av- og anbefale denne blåfargen. Dus, myk og behagelig å se på. Er superfin i både høyglans og i matt som min fargeprøve var. Hvit Poesi er mer grå-aktig enn den ser ut her, og kommer dessverre ikke helt til sin rett på bildene.

tirsdag 28. august 2012

4 owls on a row

Littegrann ferie er alt som skal til og kreativiteten strømmer på....
Dagens lille DIY-prosjekt, eller gjøre´-sjæl om du vil, ettersom jeg av en eller annen grunn ikke er så glad i akkurat det diy- ordet
Et stykke drivved + fire ugleknotter som var til overs + et lite borr + en snill mann som gjør det hele 
=  et relativt uglete smykkeheng som var meget etterlengtet så jeg endelig fikk plass til alt juggelet mitt! Lett som bare det!

Drivved funnet på stranden og ugleknotter fra Hübish/ Fru Bruuns


























mandag 27. august 2012

La Familia!

 Nostalgikeren meg har hatt et svart-hvit familie-fotografi samle prosjekt gående i sikkert 10 år, hvor jeg har samlet og scannet og spart på gamle familiebilder og portretter. Her i Syrinveien 3 fant bildene etterhvert sin plass i entreen, men måtte vike plass for parkdresser og gummistøvler etter en fornying i våres. Og siden det har bildene bare blitt liggende i en haug, da min bedre halvdel er livredd for unødvendige hull i veggene i stuen (gipsveggene vel og merke). Og egentlig var jeg litt lei de svarte, tunge rammene også, så som et kompromiss, og i påvente av den kunsten vi aldri klarer å skaffe oss, fikk hele family´n like godt komme opp på veggen uten rammer, og i selskap av fargerike tape-biter som enkelt kan flyttes rundt og som ikke etterlater hull. (Jeg er elendig til å komponere geometrisk så det kunne fort blitt noen hull....) Smart, eller hva?
Fargerik tape har som kjent florert i interiør-blogg-verden en god stund, så jeg er sikkert den siste i verden til å oppdage at dette er en ganske kul effekt. Men fint ble det, og nå er fargerik tape tilgjengelig som aldri før til bare 7 kroner rullen på Søstrene Grene!
Kan ikke sette fingeren på akkurat hvorfor, men jeg er ikke av typen til ha veggene fulle av bilder av egne barn i alle tenkelige situasjoner. (Selvom det er kanskje akkurat det jeg burde...) 
Men oldefedre, bestemødre og onkler derimot, er hjertelig velkommen til veggs!

fredag 24. august 2012

Photos from France


Ferie! For meg betyr ferie å gjøre minst mulig, men også oppleve, smake, lukte, se og føle - ta et avbrekk fra hverdagen og alt det dagligdagse; la eventuelle problemstillinger ligge hjemme, og la dagene flyte av gårde som en kortstokk som stokkes. Flapp-flapp-flapp... Ingen bekymringer og minst mulig stress.

Og takket være våre gode venner gikk turen til den Franske riviera denne gangen- nærmere bestemt Mandelieu La Napoule- en liten havnelandsby sør-øst for Cannes med en halvtimes kjøring fra Nice og ti minutter fra Cannes. La Napoule viste seg å være en sjarmerende liten landsby- akkurat så autentisk og Fransk som en liten Fransk landsby skal være- med små, trange smug og gater, fargerike skodder og små balkonger med klær til tørk. -En liten lokal baker, et fruktmarked, en slakter, en kyllingmann, en fin havn med store imponerende yachter og seilbåter, og selvsagt et knippe gode restauranter.
Vi fikk nyte lange, late (og varme!) dager ved bassenget ved leiligheten- en nydelig liten oase med en grønn hage og svalende basseng. Dagene gikk med til å amme under palmene (jeg elsker palmer, og jeg elsker å ta bilder av dem!!!!), slikke sol for så å ta seg et avkjølende bad i ny og ne. For det er akkurat det ferie handler om; å ta livet i et tempo som man ikke kan gjøre ellers. Som å kunne starte dagen med en rusletur ned til den lokale bakeren for en baguette og ferske croissanter, lange frokoster på verandaen, nyte en cafe au lait på en fortauscafé, rusle nede på havna på kveldstid og ta seg en is og se på det yrende livet i den tropevarme sommerkvelden og ikke bry seg om kveldsstell og leggetider.
Jeg skal ikke påstå at det å være på ferie med små barn er det samme som å ha helt fri- men turen er verd hvert sekund når man kan oppleve små, fine øyeblikk med ungene sine som hverdagen ellers ikke ville ha bydd på. Som når noen slipper seg for å ta sine første svømmetak på egenhånd- (riktnok med armringer på), mens en annen liten kropp klamrer seg til din fordi du er den tryggeste i hele verden uti det store vannet. -Å kunne lukke øynene og kjenne seg glad langt inni hjertet. Det er ferie for meg!


torsdag 16. august 2012

HURRA*3: galleriplass, barnebursdag og au revoir!

Superfornøyd med at bidraget mitt fikk galleriplassNIB´s månedlige utfordring "Kreativ med tekstiler". Som du kan se her! og de flotte finalistene her! Gøy! Siden sist har det vært barnebursdag i Syrinveien 3 og siden Sabeltann og Spiderman foreløpig ikke har innatt alle deler av heimen, fikk jeg anledning til å pynte til fest med disse superfine bursdagsparty-effektene fra Søstrene Grene. Så da gjenstår det bare å si au revoir- for i morgen setter vi nesen mot den franske riviera og en ukes meeeeeget etterlengtet og (velfortjent!) ferie etter en sommer med mye regnvær og en litt hard barnehagestart!




søndag 12. august 2012

Mitt sommerparadis Del II

Skrev om "Mitt sommerparadis" i et tidligere innlegg og minnene knyttet til hytta på sommerøya Vasskalven. Og det var det mange som likte, så jeg rotet litt bakover i arkivet, og fant disse bildene fra et par år tilbake. På øya har vi verken tilgang på innlagt strøm eller vann, ei heller moderne fasiliteter som dusj og toalett, så her er det good, old-fashioned living som gjelder! Hygienen holdes ved like ved obligatoriske morgenbad i all slags vær, men lite annet er mer forfriskende som en morgendukkert og en påfølgende kaffekopp brygget på brønnvann nede på brygga mens man tørker i morgensola. 
Noen tar kveldsbadet i det store vaskevannsfatet, mens andre (dvs. de virkelig tøffe) tar svalestup fra svaberg og klipper. Andre populære aktiviteter er en spasertur over øya for å klappe sauene og gå på morellslang hos de andre øyboerne, og er man riktig heldig: en kjøretur i traktoren til Peik. Foruten den daglige båt-turen til Sandøysund for innkjøp av is til barn (og voksne!) og ferske aviser til Mommo som sitter igjen på øya og lurer på om det har skjedd noe ute i verden siden i går. 
Morgenbad i stiv kuling, ute-do, brønnvann og solpanel- nei, det primitive øylivet er definitivt ikke for hvem som helst, men i mine øyne noe av det mest sjarmerende som finnes- og må nytes før sommeren plutselig er forbi.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...